Aktualno OG sada Ogulin

Strašan zločin u Plaškom

Danas 07. kolovoza 2020. u Policijskoj upravi karlovačkoj održana je konferencija za medije na kojoj su načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i načelnik Policijske postaje Karlovac Darko Željković prezentirali rezultate kriminalističkog istraživanja kaznenih djela teškog ubojstva i ubojstva u pokušaju te prijevare u pokušaju.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke i Policijske postaje Ogulin u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili osnovanu sumnju u počinjena dva kaznena djela – teško ubojstvo i jedno kazneno djelo – teško ubojstvo u pokušaju.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 60-godišnjak i 32-godišnjakinja u razdoblju od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine počinili dva kaznena djela teškog ubojstva na štetu 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području općine Plaški, tako što su iskoristili njihovu nepažnju za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu te im u alkoholno piće ubacili tvar – klozapin – antipsihotik, uslijed čega je došlo do smrtne posljedice.
Također su osumnjičeni počinili i kazneno djelo – teško ubojstvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, počinjeno na identičan način, a kojem je pravovremenom liječničkom intervencijom spašen život.
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju osumnjičeni 60-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke te je zajedno s osumnjičenom 32-godišnjakinjom, koja se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora, uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Karlovac zaprimili su dojavu 78-godišnjakinje zbog moguće prijevare, koju su na njezinu štetu pokušali počiniti nepoznati počinitelji. Naime, nju su 05. kolovoza telefonski kontaktirali nepoznati počinitelij koji su se predstavili kao policijski službenici te da će doći na njezinu adresu i provjeriti novčanice koje je podigla u banci budući da sumnjaju da su krivotvorene.
Nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu, u stanu 78-godišnjakine zatekli 30-godišnjaka i 28-godišnjaka.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 30-godišnjak i 28-godišnjak počinili kazneno djelo prijevara u pokušaju, te su predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal