Aktualno Županija

Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave karlovačke utvrđeno je ukupno 173 prekršaja
Tijekom proteklog vikenda od 14. do 16. kolovoza na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 173 prekršaja, a od toga se 16 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 81 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 23 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 8 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,25 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 160 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

U nedjelju 16. kolovoza na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 29-godišnjak koji je u subotu 15. kolovoza u večernjim satima zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i koji se odbio podvrgnuti alkotestiranju. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna. (PUKarlovačka)