Aktualno Županija

Iznenađujući rezultati? Čak 58 posto anketiranih čitatelja KAportala neće se cijepiti protiv korone, jednom kad cjepivo bude dostupno!

Znanstvenici širom svijeta užurbano pokušavaju pronaći učinkovito i sigurno cjepivo protiv koronavirusa koji je u 2020. godini promijenio svijet i životne navike stanovnika gotovo cijele planete.

U Rusiji se već spremaju za masovno testiranje svojim cjepivom koji nije odobren od Svjetske zdravstvene organizacije, a kako su prema njemu mnogi skeptični, gotovo nema zemlje koja se svojim znanstvenim timovima uključila u potragu.

No izgleda kad konačno i dobijemo sigurno i djelotvorno cjepivo, većina građana neće se htjeti cijepiti, ako je suditi po našoj anketi koja je bila otvorena od 12. kolovoza.

Postavilo smo anketno pitanje “Hoćete li se cijepiti protiv koronavirusa kad cjepivo bude dostupno?” a rezultati su pomalo i iznenađujući. Čak 58 posto (njih 709) čitatelja KAportala u anketi se izjasnilo da se neće cijepiti.

27 posto, odnosno 325 čitatelja spremno je primiti cjepivo protiv Covida-19 kad jednom bude dostupno, dok je priličan broj i onih neodlučnih koji još ne znaju što će učiniti. Ima ih 16 posto, u našem slučaju točno 192.(KAportal)