Aktualno OG sada Ogulin

Porubić: “Veća odgovornost sada je na lokalnim Stožerima civilne zaštite”

Danas je u prijepodnevnim satima održan sastanak  načelnika gradskih i općinskih Stožera civilne zaštite sa načelnikom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josipom Ribarom.

Sastanku je nazočio i aktualni predsjednik Stožera civilne zaštite grada Ogulina Mladen Porubić. Uvodno je na sastanku istaknuto da je epidemiološka situacija na području Karlovačke županije jedna od boljih u Hrvatskoj. Kao jedna od najvažnijih novosti istaknuta je ona koja se tiče donošenja mjera i odluka vezanih uz tzv. “lockdown”, a eventualno donošenje takve odluke od sada je u nadležnosti županija, gradova i općina. Gradski i općinski stožeri će tako morati budnije pratiti situaciju u svojim sredinama te brzo reagirati u slučaju pojave žarišta zaraze. Tamo gdje se ono pojavi doći će do zatvaranja.

Između ostalog, na sastanku je rečeno da je Karlovačka županija donijela odluku da će svakom školarcu donirati po 2 maske, te da će se u petak održati sastanak sa svim ravnateljima škola koje se nalaze na području naše županije. Tijekom sastanka ravnatelji će biti upoznati s aktualnom epidemiološkom situacijom kao i mjerama koje će biti nužno provoditi.

Posljednjih dana svjedočimo i povećanom broju testiranja na COVID-19 na nacionalnoj razini, uslijed čega kasnije od uobičajenog pristižu rezultati. Kako bi tome doskočili, razmatra se mogućnost obavljanja analize testova u Općoj bolnici Karlovac.

Tijekom sastanka riječi je bilo i o pojačanom priljevu migranata koji je zamjećen na ogulinskom i slunjskom području. Prema riječima Mladena Porubića, stanovništvu se i dalje preporučuje da, ukoliko ih uoče, sa migrantima ne stupaju u kontakt te da o svemu obavjeste najbližu policijsku postaju. Trenutno u naš Stožer nije pristigla informacija ima li i među migrantima pozitivnih osoba na koronavirus.