Aktualno Županija

Filmska ekipa ponovno okupirala Ribnik, snima se nastavak kultnoga filmskog hita “Tko pjeva zlo ne misli”

Osim malog Perice koji je narastao, u novoj mini seriji pojaviti će se i glumačka diva Mirjana Bohanec-Vidović koja, dakako, igra Anu Šafranek baš kao i prije 50 godina, dok će prostorije DVD-a Ribnik poslužit upravo za snimanje kulisa scene.

Središte Ribnika ponovno su okupirale filmske kamere, snima se nastavak kultnog hita „Tko pjeva zlo ne misli“, ovog puta uobličen u HRT-ovoj mini seriji „Dnevnik velikog Perice“.

Nakon Zagreba, gdje je snimanje započelo sredinom lipnja, filmska ekipa na čelu s izvršnim producentom Albinom Uršić te redateljem Vinkom Brešanom svratila je do Ribnika, gdje će se za potrebe scene koristiti prostorije DVD-a Ribnik.
Radnja serije odvija se u 60-tim godina prošlog stoljeća, te prati život Perice Šafraneka i njegove obitelji. Priča o velikom Perici koja će imati šest epizoda, mnogi već sada kažu da će biti hit. S pravom, obzirom da serija nastavlja tamo gdje je stao kultni film Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“.

Osim malog Perice koji je narastao, u seriji će se pojaviti i glumačka diva Mirjana Bohanec – Vidović koja, dakako, igra Anu Šafranek baš kao i prije 50 godina. I u seriji baš kao i u filmu protežu se note dobro poznatih šlagera „Fala“, „Prolazi sve“, „ Ta tvoja ruka mala“.
Što nam još donosi radnja serije, gledatelji će moći otkriti u ovogodišnjoj jesenskoj HRT-ovoj shemi.

Inače, važno je reći i to da je ovo možda i prvo snimanje jednog ovakvog projekta u Hrvatskoj nakon korone, za koje će eto upravo Ribnik ponovno poslužiti kao filmska kulisa. Dosad je to u više navrata bio Stari grad Ribnik, jedinstveni “wasserburg”. (kaportal.hr)