Aktualno Županija

Na Vojnom poligonu pored Slunja pronađeni migranti koji su prijavili nestanak djevojčice

Pronađena je skupina od 13 stranih državljana za koje se sumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu i koji su prijavili da se iz njihove skupine navodno izgubila jedna djevojčica
U petak 28. kolovoza na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik pored Slunja pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske pronašli su skupinu od 13 stranih državljana za koje se sumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu i koji su prijavili da se iz njihove skupine navodno izgubila djevojčica stara 11 godina.

O navedenom događaju obavještena je policija koja je zajedno s pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske odmah započela s poduzimanjem mjera intenzivnog traganja za nestalom djevojčicom. Do sada poduzete mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom djevojčice, za kojom je ujedno raspisana potraga, kao i objava u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Svi pronađeni strani državljani, od kojih je sedam punoljetno i šest maloljetno, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

U odnosu na prijavu nestanka djevojčice, nastavlja se s mjerama traganja u cilju njenog pronalaska uključujući i intenzivnu međunarodnu suradnju sa susjednim zemljama kako bi nesporno utvrdili identitete osoba, kao i registracije osoba u sustavima azila susjednih zemalja. (PUKa)