Aktualno Županija

Četiri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i dvije prometne nesreće od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom i jedna s lako ozlijeđenim osobama.

U prometnoj nesreći u Donjem Budačkom smrtno je stradao vozač osobnog automobila
Jučer u 14.30 sati na državnoj cesti D1 u Donjem Budačkom, općina Krnjak, dogodila se prometna nesreća između teretnog i osobnog automobila. Osobnim automobilom s pridodanom lakom prikolicom, karlovačkih registarskih oznaka, upravljao je 62-godišnjak koji se po izlasku iz zavoja, skupom vozila nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 63-godišnjak. Tom prilikom osobni automobil odbačen je na metalnu zaštitnu ogradu mosta, a na mjestu nesreće smrtno je stradao 62-godišnji vozač. O događaju će nadležnom državnom odvjetništvu bit dostavljeno izvješće.

Višestruki počinitelj prometnih prekršitelj kažnjen s 30 dana zatvora
Jučer 30. kolovoza na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 43-godišnjak koji je u noći zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,05 g/kg upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.