Aktualno OG sada Ogulin

Ljetni kamp nadarenih matematičara

Za razliku od dosadašnjih godina, kada su u zimskom periodu u našem gradu, točnije u Učeničkom domu Ogulin, boravili članovi udruge Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ iz cijele Hrvatske, s ciljem popularizacije matematike i pripremanja učenika za natjecanja, ove godine projekt je organiziran kao Ljetni kamp.
Sve je počelo prije nekoliko godina kada je naša mlada sugrađanka Iva Manojlović, mag. math., tada studentica na PMF-u, puna entuzijazma i želje za novim iskustvima, pokrenula inicijativu da se upravo u Ogulinu održi Zimska škola nadarenih matematičara, tijekom koje bi se sudionici pripremali za nove izazove, stekli nova znanja za državna i međunarodna natjecanja te kasnije bili uspješni u primjeni novih ideja u radu.
Poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, Učenički dom Ogulin ovih dana pruža sve potrebne uvjete ovim vrsnim, mladim znalcima koji će svojim bezuvjetnim radom i željom za napredovanjem široj zajednici dokazati kako naša mala Hrvatska ima velike učenike spremne za ravnopravna natjecanja na međunarodnoj razini.
“Ponosni smo i na još jednu mladu ogulinku, Luciju Stipetić, učenicu 2. razreda opće gimnazije, koja je također članica ove udruge i sa svima ostalima daje svoj doprinos u izgradnji društva znanja.
Zahvaljujemo na pomoći pri organizaciji ovog hvalevrijednog projekta, gradonačelniku grada Ogulina Daliboru Domitroviću i ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Blanki Poljak-Franjković”-poručuju iz Učeničkog doma Ogulin.