Aktualno Sport

Nogomet – rezultati od vikenda

Prva županijska liga – 2.kolo

DOBRA – VATROGASAC 0:6

MLADOST – OGULIN 2:3

U nedjelju je odigrano 2.kolo Prve županijske lige, s polovičnim uspjehom ogulinskih klubova.

Nogometaši Ogulina gostovali su u Rečici kod Mladosti, koja je nakon 1.poluvremna vodila uvjerljivo, sa 2:0. No u nastavku su nogometaši Ogulina zaigrali mnogo bolje i napravili potpuni preokret, postigli 3 gola i na kraju pobijedili sa 3:2.

Puno lošije igrala je Dobra, koja je u Svetom Petru ugostila Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja. Gosti su otišli na odmor s minimalnom 1:0 prednošću, no u nastavku su se raspucali, postigli još pet pogodaka i visokom 6:0 pobjedom nad Dobrom zasjeli na vrh ljestvice. U ostalim utakmicama uvjerljiva je bila i Duga Resa 1929, koja je na svom stadionu sa 4:0 pobijedila Croatiju ’78, Korana je sa 2:1 pobijedila momčad Ilovca, a Vojnić ’95 je na svom terenu došao do prve ovosezonske pobjede savladavši Zrinskog iz Ozlja s 2:1.

Na tablici sa svih 6 bodova vode Vatrogasac, Duga Resa i Korana, Ogulin je sa 4 boda na 4.mjestu, a Dobra je s oba poraza u prva dva kola na posljednjem desetom mjestu.

U 3.kolu koje se igra u srijedu s početkom u 17,30 sati, Ogulin će ugostiti Koranu, a Dobra gostuje u Karlovcu kod Ilovca. .kolo Prve županijske lige igra se opet u nedjelju, u Ogulinu će igrati Ogulin i Zrinski Ozalj, a Dobra gostuje na Turnju kod Korane.

Druga županijska liga – 2.kolo

OŠTARIJE – MREŽNICA 2:1

PLAŠKI – KUPA 1:1

U 2.kolu 2. Županijske lige, nogometaši Oštarije zabilježili su prvu pobjedu savladavši na svom igralištu momčad Mrežnice iz Zvečaja sa 2:1. Golove za Oštarije postigli su Alen Cazin i Marko Kesner. Plaški je na svojoj prvoj utakmici u Plaškom nakon više godine (jer seniori nisu bili aktivni) odigrao neriješeno 1:1 protiv Kupe. U ostalim utakmicama 2.kola 2.lige Vrlovka je u Kamanju pobijedila Frankopan sa 3:1, Šišljavić je u Vojniću pobijedio domaću Petrovu Goru sa 3:1, Draganić i Cetingrad su odigrali bez pogodaka, Plaški i Kupa su podijelili bodove odigravši 1:1, a u Mostanju u ogledu Barilovića i novigradske Dobre također je bilo 1:1.

Na tablici vode Vrlovka i Šišljavić sa 6 bodova, Oštarije su sedme sa 3, a Plaški deseti s jednim bodom.

U 3.kolu, koje s e igra u nedjelju s početkom od 17 satiOštarije gostuju u Brežanima kod Frankopana, a Plaški u Cetingradu.

Kup – juniori

OGULIN – DOBRA 1:3

U kup utakmici juniora, Dobra je u Ogulinu pobijedila juniore Ogulina sa 3:1, strijelci su bili Luka Mamić 2 i Leo Kirasić 1.

NK Karlovac i NK Slunj (30.08.2020.)

Klubovi iz naše županije u višem rangu natjecanja nisu bili ovog vikenda tako uspješni: Karlovac je u 2.kolu 3.Hrvatske lige Središte izgubio u Zagrebu od Trešnjevke sa 1:0, a Slunj je u 2.kolu 4.HNL Središte igrao neriješeno u Slunju sa Sutlom, 1:1. (D.P.)