Aktualno OG sada Ogulin

Započinju realizaciju projekta „Pomoćnici u nastavi“

Jučer je, pred sam početak nove školske godine u udruzi „Radost“, održan  prvi radni sastanak s pomoćnicama u nastavi s ciljem pružanja nužnih informacija i razmjene iskustava stečenih tijekom realizacije prijašnjih projekata ove naravi.
Naime, nakon uspješno okončane provedbe projekta „U obrazovanje bez poteškoća“ tijekom školske godine 2019/2020, za što je stigla i službena potvrda od Ministarstva znanosti, obrazovanja, udruga “Radost“ u ponedjeljak započinje realizaciju projekta „Pomoćnici u nastavi“.
Projekt će se tijekom nove školske godine provoditi u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, O.Š. Vladimir Nazor Duga Resa i O.Š. Eugen Kvaternik Rakovica.
Naime, udruga je u srpnju prijavila, temeljem raspisanog Javnog poziva, Ministarstvu znanosti i obrazovanja , novi projektni prijedlog kojim se za školsku godinu 2020./2021. nastojalo osigurati financijska sredstva za rad osam pomoćnika u nastavi za osmero učenika s teškoćama u razvoju. Stigla je službena potvrda resornog Ministarstva koje je za potrebe realizacije projektnih aktivnosti odobrilo ukupno 361.877,63 kuna bespovratnih sredstava.
Cilj projekta, koji će se provoditi do 30. lipnja 2021.g., je osiguravanje pružanja usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.
Takvim načinom rada učinicima s teškoćama u razvoju se omogućuje ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na stjecanje obrazovanja.
“Pomoćnicama želimo puno uspjeha u radu u ovoj najneizvjesnijoj školskoj godini, a učenicima da ju savladaju sa što boljim uspjehom! Sretno svima!”-poručuju iz Udruge Radost.