Aktualno OG sada Ogulin

Nevenka Dujmić kandidatkinja u izboru za „Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja za Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“, a rok za prijavu bio  je 30. lipnja 2020. godine.
Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, mora biti hrvatska državljanka koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Jedna od kandidatkinja je i  Ogulinka, iz Dujmić sela, Nevenka Dujmić, koja predstavlja Karlovačku županiju.

Udana je,majka dvoje djece. Nositeljica je  OPG-a koje se bavi proizvodnjom zelja, krumpira česnjaka, kukuruza, te preradom povrća i voća.
Posade oko 25 tisuća sadnica zelja, a prihod im je oko 40 tona, krumpira proizvode oko 10 tona, kukuruza 20 tona.
Bobičasto voće pretvaraju u raznovrsne likere . Proizvode prodaju na kućnom pragu . Članica je Skijaškog kluba Ogulin , a želja joj je za jos većom proizvodnjom i ponudom proizvoda svog Opg-a.

Ovogodišnji Izbor održat će se 17. listopada 2020. godine u općini Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji. (foto:FacebookUHSŽ)