Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinac kažnjen sa 16 tisuća kuna

Dvojica muškaraca za koje je utvrđeno da su počinili prekršaje u prometu, uz optužne prijedloge dovedena su na nadležni Općinski sud gdje su kažnjeni novčanim kaznama, a jedan od njih još i kaznom zatvora
Foto: ilustracija

Jučer su na nadležni Općinski sud uz optužne prijedloge dovedena dvojica muškaraca za koje je utvrđeno da su počinili prekršaje u prometu.

Policijski službenici u Ogulinu utvrdili su jučer da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravlja 55-godišnjak. Zbog počinjenog prekršaja nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 16.000 kuna.

Također, policijski službenici u Slunju postupali su prema 55-godišnjaku koji je 7. rujna u Gornjem Taborištu izazvao prometnu nesreću s lako ozlijeđenom osobom. Utvrđeno je da je muškarac na županijskoj cesti nekontrolirano upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,09 promila. Nakon što su ga uočili policijski službenici, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali su ga zaustaviti i isključiti iz prometa, ali je vozač u jednom trenutku povećao brzinu i udario u službeno policijsko vozilo te se iz vozila pokušao udaljiti s mjesta nesreće u čemu su ga spriječili policijski službenici. Zbog počinjenih prekršaja nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 20 dana i novčanu kaznu od 6500 kuna.