Koronakriza ostavila traga i na gradskim tvrtkama: Već sad je jasno da će Mladost i Hostel Karlovac godinu završiti u minusu – ostale bar na pozitivnoj nuli

Iako je tek sredina rujna, već je izvjesno da će, od devet tvrtki u vlasništvu Grada, dvije ovu “korona godinu” završiti u minusu: Mladost i Hostel Karlovac u Selcu.

– Što se tiče Mladosti, imajmo na umu da dva mjeseca, po odluci gradske uprave, nije naplaćivano parkiranje i minus će biti generiran i time, a drugim dijelom jer nije bilo nastave, nije bilo naplate Mladosti KŠZ-u za sportska natjecanja. Za Hostel Karlovac je sve jasno: hosteli i hoteli su bili u problemima, premda je činjenica da je Hostel uspio u srpnju i kolovozu odraditi dio i imati popriličnu popunjenost, ali posluje cijelu godinu i sigurno će godinu završiti s minusom. Ostale tvrtke su racionalnim poslovanjem, koje smo dogovorili u svibnju, uspjele se organizirati i ne bi trebalo biti nikakvih problema u poslovanju. Cilj je uvijek da, uz ulaganja, one moraju biti na pozitivnoj nuli, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.Uspjelo se, pak, od koronavirusa zaštititi i zaposlenike gradskih tvrtki i građane, korisnike njihovih usluga pa zaraženih do sad nije bilo.

– Od početka smo na razini cijelog gradskog sustava maksimalno poštivali procedure, dosta sredstava je uloženo u zaštitnu opremu, dezinficijense i, osim nekih samoizolacija, nismo imali niti jednog zaraženog u gradskom sustavu, potvrdio je Mandić.(KAportal)

Facebook Comments