Aktualno Županija

Nacionalno svetište na Dubovcu do daljnjeg zatvoreno, nema misa Na FB stranici svetišta objavljeno je da do daljnjeg nema misa, a sve je vezano uz koronavirus

Nacionalno svetište svetog Josipa na Dubovcu do daljnjeg je zatvoreno za održavanje misa.

Obavijest da se mise do daljnjeg ne održavaju objavljena je i na FB Nacionalnog svetišta s objašnjenjem da je riječ o predostrožnosti i zdravstvenoj zaštiti vjernika, a navodi se da je do daljnjeg zatvoren i župni ured.

Razlog je koronavirus, a podsjetimo da je danas i županijski stožer objavio da traje epidemiološka obrada grupiranja osoba pozitivnih na COVID-19 koje su povezane s jednim crkvenim zborom.

U Svetištu na Dubovcu ovog vikenda najavljena su dva događanja, točnije obljetnica posvete i molitva za pokojnog monsinjora Radanovića, misna slavlja, ali i predstavljanje murala Leonarda Lesića posvećenog upravo pokojnom monsinjoru te svetom Josipu. U nedjelju je pak Dubovac trebao pohoditi apostolski nuncij mons. Giorgio Lingua u povodu 46. obljetnice posvete svetišta.

Kako doznajemo, rektor svetišta je u samoizolaciji već nekoliko dana, a više bi se 0 svemu trebalo znati u petak. (radio-mrežnica.hr)