Aktualno OG sada Ogulin

Počela realizacija projekta “Siguran dom”

U prostorijama Crvenog križa Ogulin održan je prvi radni sastanak Udruge udomitelja Karlovačke županije „Drvo života“ i udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba u projektu pod nazivom SIGURAN DOM.
Udruga udomitelja „Drvo života“ jedna je od 6 partnerskih udruga dok je Centar za civilne inicijative nositelj projekta koji je nakon čak 2 godine čekanja od prijave dočekao da se počne s njegovim provođenjem. Ostali partneri u projektu SIGURAN DOM su: Udruga udomitelja Veliko srce iz Čazme, Zagrljaj iz Vukovara, Udruga udomitelja djece Međimurske županije iz Murskog Središća ,Osmjeh iz Đurđevca i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece- udomitelji za djecu iz Zagreba.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.458.263,88 kn te je u cijelosti financiran sredstvima za projekte iz Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u provedbi ovog projekta su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (PT1) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT2) koji će i pratiti provedbu svih aktivnosti.
Cilj projekta je povećati uključenost djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u društvu, na području pet županija RH kroz unapređenje socijalnih usluga za udomljenu djecu.
Svaka od udruga putem ovog projekta dobila je mogućnost zapošljavanja jedne osobe na pola radnog vremena i to u svojstvu Kordinatora aktivnosti za djecu i mlade u sklopu Školice novih znanja i vještina za udomljenu djecu. Projekt je osvojio maksimalnih 120 od 120 mogućih bodova što dovoljno govori o dobro osmišljenom i kvalitetnom projektu koji će na području Ogulina moći koristiti trinaestero djece koje borave u udomiteljskim obiteljima te šest udomitelja i njihovih članova obitelji kao i sva djeca grada Ogulina koja žele sudjelovati u zanimljivim i interaktivnim aktivnostima projekta.
Udomiteljstvo i život djece u udomiteljskim obiteljima teme su koje se gotovo nikada ne spominju u javnom životu grada Ogulina te njihovi problemi i potrebe ostaju široj zajednici nevidljive. Ogulin je kroz ovaj projekt dobio mogućnost da se socijalna svijest građana podigne na višu razinu te da kao Grad prijatelj djece – čiju titulu ponosno nosi, postane i prijatelj djece koja trebaju podršku okoline da bi se razvijala u samostalne, odgovorne građane našeg društva.
Projekt će se provoditi u trajanju od 24 mjeseca te se nadamo da ćemo imati dovoljno vremena za stvaranje nekih lijepih priča unutar ovih nažalost teških okolnosti s kojima su djeca suočena- poručuju iz udruge Drvo života.