Veliki uspjeh mladih natjecatelja Teniskog kluba “Frankopan”

Na završnom Masters turniru Teniskog saveza središnje Hrvatske do 10 godina održanog u Vrbovcu, 19. rujna 2020. godine, na kojem sudjeluje 16 najboljih dječaka i 16 najboljih djevojčica regije, TK Frankopan predstavljalo je najviše od svih klubova regije, čak 5 predstavnika koji su ostvarili izvrsne rezultate.

U konkurenciji dječaka Ivano Božičević osvojio je izvrsno 3. mjesto pobijedivši klupskog kolegu Josipa Puškarića rezultatom 4/0 4/0 i Antuna Pokupeca iz TK Zaprešić rezultatom 4/1 4/0. Od Ivana su bili bolji u dva neizvjesna meča Mateo Rupčić iz TK Ogulin rezultatom 3/4(4) 4/3(4) 0/7 i pobjednik turnira Juraj Kordić iz TK Stars 1/4 3/4(3). Ivano je ovim rezultatom ostvario plasman na Državni Masters koji se sljedećeg vikenda igra u Osijeku. Valja napomenuti da je Ivano 2011. godište te da će i sljedeće godine nastupati na natjecanjima do 10 godina.
Josip Puškarić osvojio je peto mjesto.

U konkurencije djevojčica Sara Puškarić osvojila je izvrsno četvrto mjesto. Sara je na putu do polufinalnog meča slavila protiv klupskih kolegica Petre Puškarić rezultatom 4/0 4/1 i Eve Tonković rezultatom 4/2 2/4 7/5. U polufinalnom meču zaustavila ju je Helen Juraj iz TK Samobor rezultatom 3/4(5) 1/4, dok je u susretu za 3. mjesto od nje bila uspješnija Magdalena Prebežić iz TK Ogulin rezultatom 3/4(5).
Eva Tonković je nakon poraza od Sare Puškarić igrala razigravanje za 5. mjesto. Pobijedila je Anamariju Gorički iz TK Zabok rezultatom 4/0 i izgubila od Tene Kozlice iz TK Zaprešić rezultatom 1/4. Eva je osvojenim 6. mjestom skupila dovoljan broj bodova na rang listi koji joj osiguravaju nastup na Državnom Mastersu u Osijeku sljedećeg vikenda. Eva je poput Ivana 2011. godište te će moći nastupati i sljedeće godine na turnirima do 10 godina. Petra Puškarić je nakon poraza od Sare Puškarić u razigravanju izgubila od Melani Futivić iz TK Zlatar rezultatom 1/4 i pobijedila Lotu Gačić iz TK Karlovac rezultatom 4/3(4).

Ovaj odličan rezultat još je jedan pokazatelj kvalitetnog rada teniske škole TK Frankopan. (M.T.)

Facebook Comments