Aktualno Županija

Ništa od nebodera u Nazorovoj? Još prije godinu dana trebao biti arhitektonski natječaj – Grad nitko nije kontaktirao, investitor se ne javlja?!

Prošlo je više od godinu dana od prezentacije Novog miljokaza – dvadeseterokatnog nebodera u sklopu poslovno stambenog – objekta kod pothodnika u Nazorovoj ulici, no od tada nema nikakvih informacija hoće li ovaj veliki projekt ikad uopće vidjeti svjetlo dana.

Kad je početkom srpnja u karlovačkoj gradskoj vijećnici održana prezentacija i javna rasprava projekta, uslijedile su brojne reakcije, pa je Grad Karlovac odredio obvezu provođenja arhitektonsko – urbanističkog natječaja. Natječaj je, pisao je KAportal još 8. listopada 2019., bio najavljen u roku od mjesec dana no hoće li ga investitor, tvrtka Mešić Com ikada i raspisati zasad nije poznato.- Za sada nemamo novih informacija vezano za prostor u Nazorovoj ulici. Grad Karlovac i tvrtka Mešić Com do sada nisu potpisali ugovor o provedbi urbanističko -arhitektonskog natječaja, saznali smo iz karlovačke gradske uprave, kao i da će “o svim novim informacijama vezano uz taj projekt pravovremeno obavijestiti javnost”.

KAportal je išao korak dalje pa informaciju o gradnji nebodera zatražio od zagrebačke tvrtke no odgovor, iako je prošlo više od dva tjedna, još nismo dobili.Novi miljokaz je zamišljen kao zgrada koja bi definitivno dominirala ovim, pomalo i zapuštenim dijelom grada, a uz neboder od 20 katova planiralo se graditi kompleks s trgovinama, uslužnim i ugostiteljskim djelatnostima, prolazima u dva pothodnika i podzemnom garažom. Arhitektonsko rješenje napravio je Studio Proarh iz Zagreba a odmah je izgled buduće 20-katnice izazvao brojne polemike u karlovačkoj javnosti.

Ograđeni prostor planiranog gradilišta u samom centru grada sad je zarastao u korov a stanari okolnih zgrada nam kažu kako se ne bi čudili da je postao leglo zmija i štakora. Ako ništa, Grad Karlovac bi svakako investitora morao pitati “gdje je zapelo” s ovim projektom, pa da i građani dobiju informaciju hoće li se uopće ikad išta i graditi na ovoj lokaciji, bez obzira što se radi o investiciji privatne tvrtke. (KAportal)