Aktualno OG sada Ogulin

Vožnjom bicikla obilježili Europski školski, sportski dan

Učenici OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić i njihovi nastavnici danas su obilježili Europski školski športski dan.

Učenici viših razreda škole su, u pratnji nastavnika i djelatnika Policijske postaje Ogulin, te članova BK Frankopan biciklirali, a u planu je bilo i planinarenje na Stožac, koje odgođeno za ljepše dane. Biciklisti su krenuli iz školskog dvorišta, napravili krug preko Bukovnika, Škara, Bošta, Kučinića, jezera Sabljaci, Brezika, Pešćenice, Sv. Roka i Lomosta, nakon čega su se ponovno vratili u dvorište škole. Učenici razredne nastave su, pak, sa svojim učiteljicama, uživali u sportskim aktivnostima poput poligona spretnosti, štafetnih igara, graničara i slično.

Inače, Europski školski športski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom, kojeg od 2006. godine vrlo uspješno organizira mađarski školski sportski savez.

Ove se godine u organizaciju Europskog školskog sportskog dana uključilo više od 15 europskih zemalja među kojima i Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.