Aktualno OG sada Ogulin

Sutra će se održati 7. “Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima”, ali online

I ove godine učenici i nastavnici ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Brenardina Frankopana” obilježit će Europski dan jezika. Tako će sutra, s početkom u 18.30 sati, održati 7. po redu “Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima”, koja se održava obično u sklopu obilježavanja Europskog dana jezika.

Kako su naveli u svojoj objavi na Facebook stranici škole, do sada su im u obilježavanju ovog dana partneri bili Gradska knjižnica Ogulin i/ili Pučko otvoreno učilište Ogulin, no, nažalost, ove godine to neće biti slučaj. Razlog tome su trenutne okolnosti vezane uz epidemiju koronavirusa, pa će ovogodišnje izdanje “Večeri poezije, proze i drame na europskim jezicima” biti održano online.

Bit će to međunarodni online događaj. Naime, učenici ove ogulinske škole te učenici Prve hrvatske riječke gimnazije, u prisustvu svojih mentora te raznih gostiju iz cijelog svijeta Brazila, Nizozemske, Turske, Sjeverne Makedonije, Španjolske i dr., čitat će na raznim europskim jezicima poeziju i prozu kako bi uspješno održali ovu tradiciju.
Pridružiti im se možete sutra, s početkom u 18.30 sati, putem Adobe Connect platforme, a detaljne upute za sudjelovanje na ovaj način možete pronaći na Facebook stranici škole.

“Radujemo se velikoj publici, podržite nas u ovom multilingualnom, ili višejezičnom zabavnom događaju kako bismo širili važnost učenja stranih jezika, ali i poštivanje i ljubav prema vlastitom materinskom jeziku.” – poruka je iz Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana”. (Facebook Gimnazija i strukovna škola B. Frankopana)

120612072_3244226779032877_3225471253677518623_o