Aktualno Županija

Šef karlovačkog Stožera: Na neke svadbe se ide i dvaput u provjeru

U Karlovačkoj županiji je u posljednja 24 sata registrirano sedam novih pacijenata oboljelih od covida-19, pet muškarca i dvije žene, te su na snazi samo redovne preventivne mjere, nema ograničenja okupljanja, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Od novozaraženih pet pacijenata je iz Karlovca, po jedan iz Ozlja i Draganića, a za sve njih u tijeku je epidemiološka obrada.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Josip Ribar rekao je Hini iz samoizolacije da su radovi u Luščiću, na novoj lokaciji za drive-in uzimanje briseva za laboratorijsku pretragu na covid-19 potpuno završeni, da će se u ponedjeljak priključiti na električnu energiju i potom odmah početi raditi.Kako je rekao Ribar, u samoizolaciji je jer mu se sin zarazio na proslavi svoje diplome, istaknuvši kako mu je sada najbitnije da sin ozdravi, a on će pomagati koliko god bude mogao Stožeru, Civilnoj zaštiti i novoj načelnici, zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar.

“Iako je smjena na čelu stožera došla u vrijeme moje samoizolacije, smjena je nevezana za to i ja se neću vratiti na mjesto načelnika po završetku samoizolacije. Smatram da Stožer Karlovačke županije radi dobro, županija smo koja nema nikakve dodatne mjere i ograničenja okupljanja, a da je tome tako jer se ljudi u znatnoj mjeri pridržavaju preventivnih mjera, čemu je sigurno pridonio i rad gradskih i općinskih inspekcija Civilne zaštite koje svakodnevno provode nadzor poštivanja mjera”, rekao je Ribar.

Svi stožeri svakodnevno izvještavaju Županijski stožer o provedbi mjera od poslovnih subjekata i na okupljanjima poput svadbi, a na neke svadbe, zaključio je Ribar, odlaze i po dva puta, kako uzvanici ne bi zanemarili epidemiološke mjere i doveli se u opasnost od zaraze. (N1)