Aktualno OG sada Ogulin

Danas počinje obilježavanje Dječjeg tjedna

Danas će, u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina, i u našem gradu započeti obilježavanje Dječjeg tjedna. Ovogodišnji Dječji tjedan obilježavati će se u znaku 70. rođendana Saveza Društava naša djeca Hrvatske. Jedan od trajnih ciljeva obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

Tako tjedan pred nama donosi brojne aktivnosti za naše najmlađe sugrađane. Danas će djeca ogulinskog vrtića i osnovnih škola pisati poruke odraslima, a, ukoliko vremenske prilike to dopuste, prionut će i oslikavanju vanjskih prostora odgojno – obrazovnih ustanova koje pohađaju.
U utorak će članovi DND-a, po ustaljenom običaju, posjetiti odjele rodilišta i pedijatrije ogulinske bolnice, ali, ovaj put, uz poštivanje epidemioloških preporuka i naputaka. Srijeda u Gradskoj knjižnici i čitaonici, od 18 sati, najmlađima donosi Bajkaonicu s radionicom.

Za četvrtak je najavljen susret vijećnika Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina i članova DND-a sa gradonačelnikom Domitrovićem, dok će se u petak, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, održati sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina. Na ogulinskom pomoćnom nogometnom stadionu u subotu će se, od 20 sati, upriličiti noćno promatranje nebeskih tijela, dok će u nedjelju, kreativnim radionicama, biti obilježen Međunarodni dan djevojčica. Time će i okončati ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna u našem gradu.