Aktualno Županija

Živi zid p(r)ozvao Mandića: Zaštitite radnike Radio Karlovca, pustite novinare da slobodno pišu, bez diktatorske čizme i pritiska HDZ-a!

Vijećnici Živog zida pozvali su na reakciju gradonačelnika, ali i gradske vijećnike iz svih ostalih stranaka

  • Smatramo gradonačelnika Mandića krivim za ovakvo stanje na Radio Karlovcu, nije napravio gotovo ništa da zaštiti radnike! Oni su očajni, trpe dugogodišnje maltretiranje za koje nitko nije znao, odnosno, neki su znali, ali su se bojali reći zbog vlastite kože i radnog mjesta. Sve gradske firme muče problemi, ne samo HRK, ali se oni trpaju pod tepih i moraju kad-tad puknuti. Puknulo je sada u Radio Karlovcu, kada su radnici rekli: Ne!, dosta im je ugnjetavanja, nametanja mišljenja koje nije njihovo, žele slobodno pisati, da se čuje druga strana, svi problemi građana Karlovca, drugo mišljenje ljudi i normalno radno mjesto i normalni radni odnos, što bi za 21. stoljeće trebala biti nekakva norma. Ovo je posljedice dugogodišnje politike HDZ-a na gradskoj, županijskoj i državnoj razini jer sve dolazi s vrha, poručio je s današnje pressice Filip Jarnević, gradski vijećnik Živog zida.

Kao i kolege mu Bruno Dobranić i Marijan Fudurić, upozorio je da su zaposlenici Hrvatskog radio Karlovca i Karlovačkog tjednika u pismu gradonačelniku Damiru Mandiću naveli probleme u toj gradskoj tvrtki, ali da je gradonačelnikova javna reakcija izostala, kao i pisani odgovor na Jarnevićevo vijećničko pitanje.

  • Najviše nas je razljutio taj odnos gradonačelnika prema svim problemima, premalo čini da bi stao u zaštitu radnika i građana svoga grada. Nadamo se da će radnici Radio Karlovca imati ipak podršku Grada i ostalih vijećnika da napokon dobiju svoj mir i radno mjesto kakvo zaslužuju, izjavio je Jarnević i pozvao i ostale vijećnike da radnicima HRK-a daju podršku, medijskim putem ili na skorašnjoj sjednici Vijeća.

Na prethodnoj je o karlovačkim medijima govorio Fudurić, a i danas je kazao kako je Mandić nastavio Jelićev put.

  • U ove skoro četiri godine g. Mandić ništa nije promijenio, diktira se uredništvo Karlovačkog tjednika, direktori, koji pišu ono što oni narede i o čemu narede. Ovakav Tjednik ne može ostati, mora se reorganizirati i restrukturirati, kao što je učinjeno nakon propasti bivše države. Znači, mora se ekipirati novinarima koji pišu istinu i provjerenu informaciju, brane ljudska prava i slobode i miču se od svakog oblika cenzure. Ne vjerujem da u KT nema novinara koji se drže novinarske etike, samo im treba dati punu slobodu u pisanju i Tjednik će se vratiti na stare slave, kao nekad, rekao je Fudurić.

Citirao je riječi direktora Tjednika iz 1994. kako je za priželjkivati „njegov daljnji razvoj i doprinos objektivnom, slobodnom, nepristranom i kvalitetnom informiranju žitelja”.

  • Upravo to mi priželjkujemo od g. Mandića: da nastavi što je rečeno davne ’94 i da dozvoli drugim novinarskim kućama da uđu u Karlovac i pišu iskreno i istinito, ne samo što lokalna vlast diktira i da ne bude diktatorske čizme nad novinarima, da slobodno pišu, bez pritiska vladajućeg HDZ-a i vladajućih struktura, pozvao je Fudurić. (kaportal.hr)