Aktualno Županija

Korona u Domu za starije na Vivodini – ne znaju kako je došlo do proboja virusa, jedna osoba preminula,12 štićenika u bolnici, 9 djelatnika u izolaciji

Koronavirus, odnosno njegova inačica Covid-19 koja je uzrokovala globalnu pandemiju došla je i do mirne Vivodine kod Ozlja i tamošnjeg doma za starije i nemoćne Viktorovski.

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije danas je izvijestio da je u domu čak 13 novozaraženih štićenika, kao i da je jedna osoba iz doma preminula.Ravnateljica Doma Nada Viktorovski kazala je za KAportala da ne zna kako je virus došao u Dom, te dodaje da je jedan korisnik dobio temperaturu i oni su odmah obavijestili njegovu liječnicu, kao i postupili po protokolu.

– Uzeli smo briseve svih korisnika, a imamo ih 50. Prvo za njih 35 jer nismo imali dovoljno podloga a onda još i za 15 i sutra očekujemo rezultate, ispričala je za KAportal Nada Viktorovski. Za preminulog kaže da je dobio temperaturu ali da nije imao posjetu, smješten je po rješenju Centra u dom i nema familije. Koliko znaju, nitko mu nije dolazio i ne znaju kako je dobio virus. Međutim, išao je u ozaljski Dom zdravlja na pregled, ali se bolest nije odmah manifestirala.

– Imamo zaraženih 12 osoba, jedna ima temperaturu, a jedna je pod antibiotikom. Za druge nismo ni primjetili da su bolesni ali prihvaćeni su u bolnicu. Jedna gospođa je imala temperaturu ali pokazalo se da nema Covid. Svi u bolnici su preventivno hospitalizirani, zdravi su u domu, dok pratimo situaciju ako se razviju simptomi, kaže nam Nada Viktorovski.

Dodaje da se osoblje pridržavalo mjera, no zbog ove situacije je njih devet u samoizolaciji kao i ona.(KAportal)