Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s Valentinom Bartolović

Valentina Bartolović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ogulin, bila je gošća jučerašnje emisije “Oči u oči” koja se redovito emitira nedjeljom u programu Radio Ogulina.

U uvodnom dijelu govorila je o redovitim aktivnostima koje se provode, unatoč koroni, koju je ocijenila novom, nepoznatom nepogodom. Posebno je bilo riječi o projektu koji će uskoro zaživjeti, a riječ je o gradnji centra za djecu s poteškoćama u razvoju, za što je osigurano 10.914,637 kuna. Bivši ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić uručio ga je Valentini Bartolović u lipnju ove godine.

Biti će to u zgradi “Miki”, kraj gradskog stadiona. Ugovor je potpisan u lipnju ove godine u Karlovcu, a glavni partner na projektu im je grad Ogulin, koji će provesti javnu nabavu i sve ostale poslove. Centar će primati svu djecu s područja Ogulina i okolice, a realizacija je formalno već počela. Zaposlen je u gradskoj upravi jedan djelatnik, koji će surađivati sa djelatnicima Crvenog križa. Radit će se timski. Izgradnja bi trebala početi iduće godine, zgrada će se prenamijeniti, napravit će se niz pratećih sadržaja za rad psihologa, pedagoga i drugih stručnih suradnika. Prijavom na natječaje EU i ministarstava nastojat će u budućnosti zaposliti što više onih koji će raditi s djecom koja imaju poteškoće.

Osim ovog značajnog projekta, Gradsko društvo Crvenog križa pruža pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama, još od 2014. godine, a 2018. je počeo i projekt Zaželi koji će uskoro završiti, ali su ponovo aplicirali na novi natječaj. Korisnika ima puno, obilaze se redovito na području grada Ogulina i susjednih općina, pa Valentina Bartolović vjeruje da će projekt biti nastavljen. Prva administrativna provjera je prošla i ne bi trebalo biti razloga za prekid ove humanitarne aktivnosti.

Zadovoljna je i odazivom na akcije darivanja krvi, koje se redovito provode svaki mjesec.