Aktualno OG sada Ogulin

Stožer CZ KŽ donio je nalog prema kojemu se svim liječnicima obiteljske medicine i koncesionarima u sklopu Domova zdravlja nalaže da vrše pojačanu i kontinuiranu skrb za svoje pacijente

S obzirom na učestale nejasnoće, Stožer Civilne zaštite naše županije ponavlja obavijest za sve osobe koje se idu testirati na COVID-19. Tako navode:

“Nalazi osoba koji su na testiranje došli temeljem uputnice liječnika dostavljaju se elektronskim putem tom istom liječniku. Prostor za DRIVE IN testiranje predviđen je isključivo za uzimanje uzoraka, a ne za dobivanje informacija. Kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i ometao rad liječnika prilikom testiranja građana, molimo još jednom da se svi pridržavaju uputa dobivenih od ZZJZ Karlovačke županije. Također, želimo obavijestiti građane da će ih, ukoliko su pozitivni na COVID-19 , odmah po saznanju obavijestiti nadležna osoba iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Za sve informacije molimo nazvati liječnika obiteljske medicine, a detaljne upute o samom postupku možete pronaći na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije ( http://www.zjzka.hr/ ).

Tim povodom Stožer CZ KŽ donio je nalog prema kojemu se svim liječnicima obiteljske medicine i koncesionarima u sklopu Domova zdravlja na području Karlovačke županije nalaže da vrše pojačanu i kontinuiranu skrb za svoje pacijente u socijalnim u ustanovama socijalne skrbi. Također, dužni su pružati svu pomoć svojim pacijentima u vidu pravovremenog upućivanja i obavještavanja o provedenim testiranjima na prisutnost virusa SARS-CoV 2 te ostvarivati kontinuiranu suradnju sa svim uključenim službama u borbi protiv epidemije bolesti COVID 19.”