Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski Stožer civilne zaštite podržao Odluke Stožera civilne zaštite RH

 

Nakon dužeg vremena, u prostoriji za sastanke HGSS Stanice Ogulin okupili su se članovi ogulinskog Stožera civilne zaštite. Sastanak je sazvao načelnik Stožera Mladen Porubić, a na sjednici je između ostalog bilo govora o provedbi Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, o prijedlogu mjera Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije te o definiranju objekta za izolaciju COVID-19 oboljelih za grad Ogulin, a sukladno uputi Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Tako je, gradski Stožer dao suglasnost, da i na našem području bude obavezno pravilno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim javnim zatvorenim prostorima, poput trgovina, banaka, crkvi, pošte, ljekarni, zdravstvenih ustanova i slično), te u javnom prijevozu, osim u slučajevima propisanih ili preporučenih izuzeća. Tijekom odvijanja svih društvenih i javnih okupljanja (manifestacije, priredbe, vjerski obredi, izložbe i druga društvena i javna okupljanja) obavezno bi bilo pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno bi postalo pravilno korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Na vjenčanjima i svadbenim svečanostima moglo bi prisustvovati najviše 50 osoba. Na pogrebima bi moglo biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima se ne bi izražavala bliskim kontaktom. Sportska natjecanja bi se i dalje mogla održavati, ali bez prisutnosti gledatelja.
Ova suglasnost bit će upućena na adresu županijskog Stožera civilne zaštite, kao i prijedlog odluke o definiranju objekta za izolaciju COVID-19 oboljelih za grad Ogulin. Ogulinski Stožer predlaže da to bude bivša upravna zgrada Poduzetničke zone Ogulin.
Inače, slijedeća sjednica Stožera bit će sazvana prema potrebi, a održati će se online.(ROG)