Aktualno OG sada Ogulin

Radovi na sanaciji gubitaka pitke vode odvijaju se prema planu

Krajem kolovoza 2020. godine započeli su radovi na sanaciji gubitaka na vodoopskrbnom sustavu Saborsko, a prema sklopljenom Okvirnom sporazumom sa tvrtkom IMGD d.o.o. iz Samobora. Prema sklopljenim ugovorima, za to je osigurano 3,8 milijuna kuna. Svi ovi radovi financiraju se sredstvima Hrvatskih voda u iznosu od 80% i sredstvima Općine Saborsko u iznosu od 20%.

BOJAN PREBEŽIĆ Vodovod istPrema riječima direktora ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Bojana Prebežića, radovi teku prema planu i do kraja ovog tjedna bit će, oni planirani, i gotovi. Gubici su do sad iznosili 3,7 litara u sekundi, a sada su smanjeni na 1 litru.

Loše vrijeme ne ometa ih u izvođenju poslova. Još su preostali radovi na samopraćenju sustava, ugrađuje se nadzorno upravljački sustav na vodospremi Alan. Tako će u buduće imati na ekranu cijeli sustav i stanje će se moći pratiti u tvrtki u Ogulinu, te po potrebi intervenirati, što znači da za to više neće biti potrebno putovati u Saborsko.

Pored toga, ova ulaganja puno će značiti za mještane općine Saborsko, koji će imati kontinuiranu opskrbu pitkom vodom, koja će biti  kvalitetna za piće. Neće biti redukcija, ni prestanka isporuke vode, kao što je do sada često bio slučaj. Otvorit će se i mogućnosti vodoopskrbe nekih drugih naselja. Za to je potrebno izraditi idejne projekte. (foto:saborsko.net)

Saborsako vodovod ist