Aktualno Županija

Puno se o tome govori i nagađa: Otkrivamo priprema li se prelazak škola na online nastavu i kada!

S obzirom na drastičan porast novozaraženih koronavirusom, sve su češće glasine kako će učenici nastavu opet pratiti on line.

Naime, zbog epidemije je dosta razreda pa čak i cijele škole, u samoizolaciji. Iz ministarstva su odgovorili:

”Ministarstvo nije slalo obavijest školama o prelasku na online nastavu.
Na snazi su i dalje mjere i preporuke dostupne na sljedećoj poveznici:
mzo.gov.hr.

O primjeni modela provođenja nastave (A, B ili C model) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom.”Što se Zagreba tiče, njihov odgovor je sljedeći:

”Trenutno su dvije srednje škole (XV. gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina) nastavu privremeno organiziraju po modelu C, dvije osnovne škole (OŠ Augusta Harambašića i OŠ Matije Gupca) kombinacijom modela A (učenici od 1. do 4. razreda) i modela C (učenici od 5. do 8. razreda).

Nadalje, dvije osnovne i sedam srednjih škola Grada Zagreba nastavu organiziraju po modelu B, dok sve ostale škole kojima je osnivač Grad Zagreb, 111 osnovnih i 57 srednjih škola, nastavu organiziraju po modelu A.

Gradski ured za obrazovanje u svakodnevnoj je komunikaciji sa školama, lokalnim stožerom, epidemiološkim službama i resornim ministarstvom te trenutno ne postoji inicijativa niti odluka za prelaskom svih zagrebačkih škola na organizaciju nastave po modelu C. Ističemo da se redovita nastava u zagrebačkim školama zasad odvija bez poteškoća, a eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno nastavi pojedinog razrednog odjela, donose se sukladno uputama nadležnih epidemioloških službi.”(KAportal)