Covid se probio u Opću bolnicu Karlovac – 44 zaposlenika u samoizolaciji, Fizikalna terapija do ponedjeljka ne prima nove pacijente

– Naših 39 zdravstvenih i 5 nezdravstvenih radnika je u samoizolaciji ili pozitivno, broj se malo povećao. Imali smo proboj virusa u Odjel za fizikalnu terapiju i medicinu. Svi djelatnici su testirani, hvatamo kontakte. Bez obzira na režim praktično od ožujka, bolnica nije imuna na asimptomatske proboje, a to se dogodilo ovdje, kazao je Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Dodaje da Odjel do ponedjeljka ne zaprima nove pacijente kako bismo bili sigurni da su svi testirani djelatnici zaista negativni; oni koji budu pozitivni, morat će u samoizolaciju.Usprkos slučajevima samoizolacije, zbog kojih će neke poslove smanjiti, naglasio je da u obavljanju svih ostalih zdravstvenih usluga bolnica funkcionira normalno.

– Određeni broj anesteziologa je od ranije u samozolaciji i obzirom na režim Donje zgrade kao respiracijskoj centra, bit ćemo vjerojatno prisiljeni do petka određeni broj kapaciteta prikočiti, usporiti, možda do 30-ak posto, ne linearno, nego zbog onih kojima je taj proces liječenja potreban zbog određenih struka koje su nam sada ključne, rekao je Antica.(Kaportal)

Facebook Comments