Aktualno OG sada Ogulin

“Očekujemo od nadležnih tijela da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja”

Na adresu OGportala stiglo je reagiranje Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin na oskvrnuće spomenika dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske u doba Domovinskog rata, doneseno na 23. sjednici Izvršnog odbora Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin, održanoj 19. listopada 2020. godine.

U njemu stoji:

“REAGIRANJE NA OSKVRNUĆE SPOMENIKA DR. FRANJE TUĐMANA, PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA I VRHOVNOG ZAPOVJEDNIKA HRVATSKE VOJSKE U DOBA DOMOVINSKOG RATA

Udruga veterana 143. brigade HV Ogulin najoštrije osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem podignutom u čast dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske u doba Domovinskog rata. Nepoštivanje uspomene na osobe koje su najzaslužnije za stvaranje samostalne i slobodne Republike Hrvatske, odraz je nepoštivanja vlastite zemlje i vlastitog identiteta te svaki oblik devastacije spomen-obilježja je čin koji zaslužuje oštru osudu cjelokupne javnosti. Kao društvo moramo pronaći načina kako se suprotstaviti ovakvim vandalskim izgredima. Očekujemo od nadležnih tijela da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja. Naposljetku, apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima u čast prvog hrvatskog predsjednika kao vrhovnog zapovjednika hrvatskih vojnika u doba Domovinskog rata.

Izvršni odbor Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin”