Aktualno Županija

Općina Vojnić uputila javni poziv za dodjelu stipendija – definirani su kriteriji

Općina Vojnić u ovoj akademskoj i školskoj godini odvojit će preko 70 tisuća kuna za ukupno 12 stipendija učenika i studenata.

Općina Vojnić raspisala je natječaj za dodjelu stipendija, te za ovu akademsku godinu u proračunu odvijala preko 70 tisuća kuna subvencija za školovanje redovnih učenika srednjoškolskih programa i redovitih te izvanrednih nezaposlenih studenata.

Definirani kriteriji dodjele stipendija su izvrsnost, socijalni status te kriterij potreba tržišta rada, a prijaviti su mogu hrvatski državljani s prebivalištem na području Općine Vojnić od najmanje jedne godine, redoviti i izvanredni nezaposleni studenti druge godine studija s najmanje prosječnom ocjenom od 4,00 i do 26 godine starosti, redoviti učenici druge godine srednje škole te da nisu stariji od 20 godina s najmanje prosječnom ocjenom od 4,00.
Prema kriteriju izvrsnosti u obzir se uzima uspjeh u studiju odnosno srednjoškolskom obrazovanju, upisana godina studija odnosno srednje škole te izvannastavni rezultati. Dodatno se boduje ukoliko je srednjoškolac ili student osoba s invaliditetom, bez oba roditelja, samohranog roditelja ili ukoliko je roditelj nezaposlen ili prima pomoć za uzdržavanje.

Mjesečna stipendija za srednjoškolce iznosi 400 kuna, a za studenta 700 kuna za razdoblje od 10 mjeseci, a prijave na natječaj traje do 27. listopada 2020. godine. (kaportal.hr)