Aktualno OG sada Ogulin

Kotlovnica puštena u rad

Danas je održana press konferenciju na temu puštanja u rad zajedničke kotlovnice na biomasu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Obrtničke i tehničke škole u Ogulin, u dvorištu između ove dvije škole.

Riječ je o projektu Wood Key koji se financira sredstvima fondova Europske unije, a kojemu je cilj pokrenuti energetsku tranziciju na regionalnoj razini kroz poticanje korištenja lokalno prisutnog obnovljivog izvora energije- biomase.

Vrijednost projekta je 3,3 milijuna kuna, istakla je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Od ukupnog iznosa 85% sredstava bespovratno je  osiguratno iz fondova EU. Izvođač radova bila  je tvrtka “Mi Maris d.o.o.” iz Ivanić Grada.

Direktor Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac izuzetno je zadovoljan realiziranim projektom, kao i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Na pitanje novinara na koji će se način u buduće grijati sportska dvorana Ivica Cindrić Piva , ravnateljica škole Ivane Brlić Mažuranić Anđelka Salopek je odgovorila:

“Dvorana je u vlasništvu Sportske zajednice, odnosno grada, koji je obaviješten o prelasku na novi sustav grijanja. Grad je pronašao drugačije rješenje. Čini mi se na plin. Sad ovisi o gradu kako će i na koji način riješiti grijanje za dvoranu”.

Predstavnika Grada Ogulina na današnjem skupu nije bilo, pa nas je zanimalo zašto. Doznali smo da im je poziv upućen tek jutros, ali su već imali dogovoren sastanak s APN-om u vezi gradnje stanova u Poredicama.