Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu značajan porast novooboljelih osoba

OGportal ima neslužbenih saznanja da se dječji odjel u ogulinskoj bolnici seli na ginekologiju, a da će dječji odjel biti još jedan covid odjel u našoj bolnici. Jesu li ove informacije točne i  ako jesu, koliko će pacijenata tamo moći biti smješteno, glasilo je pitanje koje smo poslali u Opću bolnicu i bolnicu branitelja Domovinskog rata Ogulin.  Također nas je zanimalo je li točno da je u rodilište došla covid pozitivna rodilja?

Odgovor smo danas dobili u vrlo kratkom roku, a u njemu stoji:

“Prema nalazu briseva od 20.10.2020. koji su izrađeni u Bolnici za zarazne bolesti Fran Mihaljević, imamo značajan porast novo oboljelih odnosno COVID-19 pozitivnih osoba. Od pristiglih 12 pozitivnih nalaza, 4 pacijenta su bila hospitalizirana u našoj bolnici kao hitni pacijenti koji trebaju bolničku skrb. Ista je pacijentima i pružena. Osoblje je prilikom njege i liječenja imalo zaštitnu odjeću , no po preporuci dio osoblja biti će nakon odluke epidemiologa u izolaciji .

U bolnici smo osigurali nesmetan rad svih odjela .

Na COVID odjelu imamo 13 pozitivnih pacijenata od kojih su svi sa blažim simptomima bolesti. U mogućnosti smo prihvatiti još COVID pozitivnih pacijenata, jer smo osigurali dodatne kapacitete.

Unatoč osoblju koje je u izolaciji, te unatoč tome što je dio osoblja preraspoređen na COVID odjel, osigurali smo zbrinjavanje svih hitnih pacijenata ambulantno i bolnički, a hladni program se za sada zaustavlja.

S poštovanjem, Voditelj KS OBBBDRO: Alena Furić, dr. med. spec. internist.”

Nažalost, od Županijskog Stožera Civilne zaštite, već tjedan dana nemamo informaciju ni službenu potvrdu o broju novooboljelih na području Ogulina. S obzirom na takvo informiranje, morat ćemo i dalje, iz neslužbenih saznanja, tražiti informacije.
Točnu informaciju o broju oboljelih u Ogulinu proteklih dana, još uvijek nemamo, iako smo Županjskom Stožeru upit poslali već u tri navrata.