Aktualno OG sada Ogulin

Priznanja i pokloni za darivatelje krvi

Danas su se u Gradskoj knjižnici i čitaonici okupili dobrovoljni davatelji krvi ogulinskog kraja. Povod je bio obilježavanje nacionalnog Dana dobrovoljnih davatelja krvi, a okupljanje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin. Nazočne je uvodno pozdravila ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Valentina Bartolović, a potom je riječ prepustila predsjednici društva Karmeli Matić.

Upućujući im prigodnu čestitku, dobrovoljne davatelje pozdravio je i gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je na okupljanje stigao u pratnji svojih zamjenika Ivane Salopek Šumonja i Daniela Vukelje. Zahvalio im se na svakoj darovanoj dozi krvi kojom su u pomogli spasiti tuđe živote u najkritičnijim trenucima.

Potom su jubilarnim darivateljima uručena priznanja i pokloni koje je osigurala gradska uprava, na čemu im je ravnateljica Bartolović i ovom prigodom javno zahvalila. Za 100 darivanja priznanje je primio Hrvoje Jurašić. Krv su 75 puta darovali Milan Magdić, Robert Ivan Šestak  i Marinko Turković.  Sedam darivatelja ostvarilo je jubilarnih 50 darivanja krvi, a to su: Marinko Šajn,  Ivica Kalmar,  Goran Marinić, Jure Matovina, Vladimir Paušić, Zvonko Ranogajec i Robert Rupčić.

Na kraju je rečeno da sve više mladih osoba postaju darivatelji krvi, a sljedeća akcija darivanja održat će se 6. studenog.