Brojne reakcije čitatelja na stanje u ogulinskoj bolnici – ravnatelj Josip Zorko odgovara

Ne stišavaju se reakcije naših čitatelja, nakon što smo jučer objavili priopćenje iz ogulinske bolnice, o zatvaranju pojedinih odjela i proboju korona virusa  u ovu zdravstvenu ustanovu.

Reagirali su, s različitim stavovima i mišljenjima mnogi, a osim na društvenim mrežema, jedan naš čitatelj  nas moli da pitamo ravnatelja Josipa Zorka zbog čega u samoizolaciju nisu poslani i liječnici sa internog odjela, već samo medicinske sestre. Upit smo poslali ravnatelju Zorku, koji nam je odgovorio:

“Zato što je prilikom pregleda korištena zaštitna oprema te je bila kratka expozicija s bolesnikom. Liječnik koji ga je pregledavao je testiran i negativan.”

Danas smo, pak, dobili informaciju da u bolnici rade i pojedini liječnici  i medicinske sestre koji su pozitvni na koronavirus,  jer nema tko raditi? Naš čitatelj također tvrdi  da se pacijenti obrađuju bez prethodnog testa na covid.

I ova smo pitanja proslijedili ravnatelju Zorku, koji nam je odgovorio u kratkom roku, te navodi:
“Ne, nije istina, osoblje koje je pozitivno nalazi se kod kuće, u samoizolaciji.  Uz maksimalno zalaganje radi se, ali otežano. Pojedine dijagnostičke metode  i zahvati traže testiranje, dok obični pregledi  zahtijevaju  samo epidemiološku anamnezu”.

 

Facebook Comments