Aktualno Županija

Radovi na Dubovcu trebali bi biti gotovi do kraja listopada


Krajem godine trebali bi završiti i oni na vodoopskrbnoj mreži u Gradišćanskoj ulici na Borlinu

Na Dubovcu bi do kraja listopada trebali završiti radovi od rotora do Boškovićeve ulice, a krajem godine trebali bi završiti i oni na vodoopskrbnoj mreži u Gradišćanskoj ulici na Borlinu.

Završetak izvođenja svih radova preduvjet je da se na tom dijelu prometnice pusti promet, pogotovo kamionski, čime će se rasteretiti okolne nerazvrstane ceste grada Karlovca.

No, taj završetak ne znači i kraj projekta. -Izvođenje vodoopskrbne mreže i kanalizacije izvest će se kako je planirano projektom za što je i ishođena građevinska dozvola. Dakle, kanalizacija se izvodi od rotora na Dubovcu do Vodocrpilišta Borlin, a vodoopskrbna mreža od rotora na Dubovcu do kućnog broja 53 na Borlinu.

Što se tiče pješačkih koridora, oni su, na inzistiranje Grada Karlovca, uspostavljeni do početka školske godine osim u djelu asfaltiranja nogostupa, zbog potrebe izvođenja priključaka u Ljubljanskoj ulici.

-Grad Karlovac i dalje inzistira kod izvođača nadzora Hrvatskih cesta i PU karlovačke na uspostavi pješačkih koridora i maksimalnom poduzimanju svih mjera na gradilištu za sigurnost pješaka. Na radove utječu i događaji vezani uz pandemiju korona virusa i mogu uzrokovati probleme s isporukom materijala, smanjenjem broja radnika i u konačnici mogu utjecati i na predviđene rokove, kažu u Gradu Karlovcu. (radio-mreznica.hr)