Aktualno OG sada Ogulin

Grijanje na plin u Dvorani Ivica Cindrić Piva, bit će riješeno do kraja godine

Dvora Ivica Cindrić Piva

Kao što smo već pisali, u četvrtak je u rad puštena zajednička kotlovnica na biomasu Osnovne škole “Ivane Brlić Mažuranić” i Obrtničke i tehničke škole u Ogulin, koja je smještena u dvorištu između ove dvije škole. Na tiskovnoj konferenciji, koja je organizirana tim povodom, uputili smo pitanje ravnateljici Osnovne škole “Ivane Brlić Mažuranić”, Anđelki Salopek, na koji će se način u buduće grijati Dvorana “Ivica Cindrić Piva.”.

“Dvorana je u vlasništvu Sportske zajednice, odnosno grada, koji je obaviješten o prelasku na novi sustav grijanja. Grad je pronašao drugačije rješenje. Čini mi se na plin. Sad ovisi o gradu kako će i na koji način riješiti grijanje za dvoranu”. – glasio je njezin odgovor.

Neposredno nakon toga u programu Radio Ogulina gostovao je  gradonačelnik Dalibor Domitrović, kojem su novinari  postavili isto pitanje. On  je uvodno rekao da se već pune dvije godine gradska uprava bavi s pitanjem plinofikacije grada Ogulina.

Prema njegovim riječima, radi se o jako sporom i kompliciranom procesu, a trenutno koncesionar radi na projektiranju izgradnje plinovoda u naselju Proce. Paralelno se radi i na projektima plinofikacije gradske uprave, gradskih ustanova, te zgrade popularno zvane “Miki” kod gradskog stadiona. Projektom je obuhvaćena i Sportska dvorana “Ivica Cindrić – Piva”.

Prema njegovim riječima, polovicom idućeg tjedna bi trebao biti objavljen javni natječaj za plinofikaciju ove dvorane, po energetski učinkovitom ESCO modelu. Poručio je i da će se do kraja ove godine ova dvorana grijati na plin.
S obzirom da nam stižu sve hladniji dani, nas je zanimalo kako će u međuvremenu biti riješen problem grijanja ove dvorane. Gradonačelnik  Domitrović nam je rekao da bi se u tom smislu mogli poslužiti mobilnim grijačima, a korisnike dvorane zamolio je za razumijevanje i strpljenje.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zove se Ružica – a muško je!

OgPortal

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal