Aktualno Županija

Rastoke i Slunj veliko gradilište: Radni stroj u Slunjčici bio tjednima, pa ga makli nakon upita Radio Mrežnice

Rastoke radovi

U Slunju odnosno na Rastokama gradi se punom parom – od novog mosta i šetnice, preko rekonstrukcije mosta svetog Ivana, održavanja postojeće šetnice i izgradnje info-centra.

Riječ je o dijelu radova u sklopu projekta “Vodene tajne Slunja” vrijednog nešto više od 23 milijuna kuna u kojem se 85 % sredstava financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Krasan projekt osmišljen da, kako kažu u Gradu Slunju bude ulaganje u krajobraz Slunjčice i za održivo korištenje prirodne baštine, ipak je kod dijela Slunjana, ali i gostiju Rastoka izazvao čuđenje.

I to ni manje ni više već zbog radnog stroja koji je “smješten” u rijeku i tu je “boravio” nekoliko tjedana. Mnogi su gosti Slunja i Rastoka iz ovog grada otišli s foto-uspomenom radnog stroja u Slunjčici, zabrinuti za zagađenje i brigu o rijeci koja je tipična krška rijeka sa sedrenim barijerama. Radni stroj na sedri u takvoj situaciji može se slikovito opisati kao “slon u staklarni” pa se mnogi pitaju kako je moguće da se na zaštićene Rastoke gdje se pomno gleda kako izgleda koja kućica odnosno mlinica i brine o prirodi, “parkira” jedan ovakav stroj.

Iz Gradske uprave Slunj na upit našeg radija o ovoj investiciji, a ponajviše o stroju u Slunjčici odgovaraju:

– Svjesni smo zabrinutosti naših sugrađana, turista, putnika namjernika i svih drugih koji su tijekom nekoliko tjedana svjedočili konstantnoj prisutnosti radnog stroja u rijeci Slunjčici. Stroj je 23. listopada maknut iz rijeke, a prema našim saznanjima nisu zabilježeni negativni učinci po prirodnu baštinu, stoji u odgovoru kojeg potpisuje službenica za informiranje Dragoslava Cindrić.

Dodaju i da nikome nije u cilju šteta ili negativan učinak na prirodu upravo zbog ciljeva ovog projekta – održivog korištenja prirodne baštine.

Tako je radni stroj nakon više tjedana boravka u Slunjčici samo dan nakon upita Radio Mrežnice maknut. Je li riječ o slučajnosti ili nečem drugom, teško je za znati.

Radovi na ovom projektu trebali bi biti gotovi 31. ožujka sljedeće godine, a uz Grad Slunj partneri su Turistička zajednica i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Natura Viva.(radio-mreznica)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal