Aktualno Županija

Mandić želi biti predsjednik karlovačkog HDZ-a, a protukandidatkinja će mu biti dogradonačelnica Andreja Navijalić

Izbori za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a bit će 22. studenog i 6. prosinca

Za nešto manje od mjesec dana unutarstranački izbori u HDZ-u, započeti proljetos izborima na nacionalnom nivou pa onda prekinuti zbog koronavirusa, donijet će nove predsjednike i potpredsjednike lokalnih organizacija pa iako službene kandidature tek slijede, neki su ih već najavili.

U Karlovačkoj županiji dvoje je učinilo i prije nekoliko mjeseci: Damir Mandić za predsjednika karlovačkog HDZ-a i Nada Murganić za predsjednicu županijskog.

  • Aktualna v.d. predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić kandidatkinja je za predsjednicu ŽO HDZ-a Karlovačke županije na predstojećim unutarstranačkim izborima. Pozivamo sve da dostojanstveno sprovedu unutarstranačke izbore kako bi sa snažnijim legitimitetom ušli u lokalne izbore, na kojima će uvjereni smo, Hrvatska demokratska zajednica ostvariti sjajan rezultat, poručio je županijski HDZ na svojoj FB stranici.

Nije dugo čekao ni gradski HDZ, odnosno, njegov bivši predsjednik Damir Mandić pa napisao ono o čemu se već odavno nagađa.

  • Kao što sam i najavio na stranačkim tijelima u svibnju ove godine, odlučio sam se kandidirati za predsjednika GO HDZ Karlovac. HDZ grada Karlovca je jedina politička organizacija koja svoje temeljne ogranke ima u svim Gradskim četvrtima i Mjesnim odborima. Upravo na ovom tragu držim da sam svojim radom, brinući o svim potrebama naših sugrađana u cijelom gradu, potvrdio stvarno usmjerenje HDZ-a grada Karlovca da bude stranka koja služi svima. To mi je i daljnja motivacija za rad, kako gradske uprave tako i stranke. Pred nama je još intenzivnije vrijeme velikih društvenih i komunalnih projekata koje ćemo zajedno ostvariti. Izbori su izvrsna prilika za razvoj stranke i naših nastojanja. Svi koji se budu kandidirali doprinijet će kvaliteti rada i razvoju Karlovca, poručio je Mandić.

Valja podsjetiti da je Mandić već bio, pa podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Karlovca, i to zbog – gradonačelničkih obveza.

Gradski odbor je izdao priopćenje u kojem je jednoglasno prihvatio Mandićevu ostavku, uz prijedlog da vršiteljica dužnosti predsjednika bude dotadašnja potpredsjednica i saborska zastupnica Marija Jelkovac, koja je u međuvremenu postala predsjednicom, pa i sama postala bivšom.

Obrazlažući Mandićevu ostavku, u HDZ-u su pričali kako je, postavši gradonačelnik Karlovca on istodobno preuzeo i odgovornu i zahtjevnu funkciju, te da je upravo zbog preuzetih novih obveza, novih razvojnih projekata dao ostavku na predsjedničko mjesto u Gradskom odboru HDZ-a, te kako bi otvorio i prostor novim ljudima.

Svoju kandidaturu na to mjesto u izjavi za Radio Mrežnicu je najavila i njegova zamjenica u gradu Karlovcu Andreja Navijalić. Dobar dio članstva, doznajemo, priželjkuje drugog kandidata, dokazanog na nizu stranačkih i političkih funkcija, Ivicu Horvata, slučajno ili ne, v.d. predsjednika karlovačkog HDZ-a.

Kako god, svi kandidati i javno bi trebali biti poznati vrlo brzo jer prvi krug izbora za nove čelnike lokalnih HDZ-ovih stranaka je 22. studenog, drugi, gdje ga bude, 6. prosinca. Ne pokvari li korona opet i stranačke planove. (kaportal.hr)