Aktualno Županija

Dva kaznena djela, dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.

Krađa mobitela
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 51-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u poslijepodnevnim satima ispred trgovine na području Karlovca otuđio mobitel u vrijednosti većoj od 1000 kuna.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg
Policijski službenici su jučer naselju Gornje Pokupje utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg upravlja 57-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Uhvaćen još jedan recidivist u prometu
Jučer 28. listopada na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“. Naime, radi se o 56-godišnjaku koji je 27. listopada zaustavljen u naselju Bosanci, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.