Aktualno Županija

“Kupio” fotoaparat preko interneta – ostao i bez njega i bez novca

policija ist

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac, Ogulin) i tri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

Provaljeno u poslovni prostor u Karlovcu
Tijekom noći s 29. na 30. listopada nepoznati počinitelj provalio je u poslovni prostor u gradskoj četvrti Rakovac u Karlovcu te otuđio novac. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Računalna prijevara
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 41-godišnjaka koji je putem Interneta s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorio kupnju fotoaparata u vrijednosti većoj od 14.000 kuna. Nakon uplate u siječnju ove godine, 41- godišnjak je zaprimio obavijest da je profil hakiran i blokiran te nije mogao dobiti povrat uplaćenog novca. S obzirom da mu fotoaparat nije isporučen niti je ostvario povrat novca, događaj je prijavio policiji.

Oprez prilikom kupovine putem Interneta!
Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak.

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal