Aktualno OG sada Ogulin

Održan online sastanak s predstavnicima medija

Putem Skype-a, održan je online sastanak s predstavnicima medija koji izvješćuju o stanju s epidemijom koronavirusa na području Karlovačke županije. Sastanku je, među ostalima, nazočila i zamjenica župana, koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije, Martina Furdek-Hajdin.

Nakon uvodne riječi moderatorice Ivane Rumenović Novinić, predstavnicima medija obratila se Martina Furdek-Hajdin. Upućujući riječi zahvale novinarima na dosadašnjoj suradnji, još jednom je istakla važnost i ulogu medija u kriznim situacijama.
Urednici i novinari su potom dali svoje prijedloge za unaprjeđenje komunikacije, a sve s ciljem kako bi slušatelji, gledatelji i čitatelji imali točne, kavlitetne i pravodobne informacije o okolnostima vezanim uz epidemiju koronavirusa na našem području. Suradnju sa Stožerom civilne zaštite Karlovačke županije većina je kolega ocijenila dobrom, a kao najveća zamjerka istaknuta je činjenica vezana uz nedostatak konkretnijih podataka o broju novooboljelih osoba po gradovima i općinama naše županije. Glasnogovornica Ivana Rumenović Novinić još jednom je ponovila da u tom smislu svi ovisimo o podatcima koji pristižu od epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Kolege iz nekoliko redakcija naglasile su da bi u ovoj cijeloj situaciji prijeko potrebne bile riječi i savjeti stručnjaka, poput epidemiologa, liječnika i psihologa, koji bi građanima ponudili savjete kako se ponašati u ovim okolnostima. Glasnogovornica je podržala prijedloge, te još jednom poručila kako će nastojati doprijeti do što konkretnijih informacija koje dolaze od strane epidemiologa.