Aktualno OG sada Ogulin

Mali podsjetnik na humanitarnu akciju “Toplo srce za toplu zimu”

Pred 9 godina održana je u Ogulinu humanitarna akcija “Toplo srce za toplu zimu”, koja je od strane Hrvatske udruge radija i novina proglašena najboljom akcijom.

Danas donosimo mali podsjetnik na tu akciju i nekoliko fotografija, koje su obišle cijelu Hrvatsku. Evo što je pisalo:

“Ogulinski sportaši jučer su još jednom pokazali da imaju pravi sportski, ali i humani duh nakon što su organizirali „Toplo srce za toplu zimu“, humanitarnu akciju čiji je cilj bio prikupiti odjeću, obuću i igračke za one kojima je to najpotrebnije. Košarkaški klub Ogulin, Rukometni klub Ogulin i Skijaški klub Ogulin povezali su se u ovoj velikoj akciji i potaknuli mnoge da učine dobro djelo.

“Ideja je pala gledajući prilog Nove TV iz emisije Provjereno , jednostavno smo rekli zašto mi ne bi tako nešto organizirali i pomogli onima kojima je odjeća potrebna. Od neke male akcije na kraju se odazvalo više od 200 ljudi“, objašnjava inicijator akcije Miljan Vorkapić (KK Ogulin).

Darivanje je započelo 28. listopada u 17 h u gradskoj sportskoj dvorani. Već oko 20 h dvorana je bila puna, a ulaz zatrpan vrećama i kutijama. Do kraja akcije bilo je još puna 3 sata. Od 17h do 20h svoje stvari darivalo je 150 ljudi, a do 23 h broj se popeo na oko 250 darivatelja.

„Mi smo oduševljeni odazivom ljudi, količinom sakupljene robe, mislim da će mnogim srcima biti toplo ove zime“, kaže Igor Grgić (Ski klub Ogulin).

Smješak sa lica nije silazio ni organizatorima ni ljudima koji su donosili svoje stvari znajući da će nekome ugrijati hladnu zimu i olakšati teško financijsko stanje. Prikupljena sredstva donirat će se Crvenom Križu Ogulin, Udruzi Radost, Centaru za socijalnu skrb te pripadnicima romske nacionalne manjine s područja Ogulina.

„Do sad smo se uključivali u puno humanitarnih akcija jer smatramo da je to dužnosti svih mladih, prije svega sportaša jer sportaš se ne bori samo na sportskom terenu za svoj grad i svoje ljude već i van terena mora pokazati veliko srce“, zaključuje Dubravko Dragičević (RK Ogulin).

U akciji je prikupljeno oko 2,5 tone odjeće, obuće i igračaka. Organizatori svoju sreću ne skrivaju, brojke govore dovoljno, a daljnji posao oko razvrstavanja i slanja sredstava na prave adrese tek im slijedi. Dok dovršavaju ovu akciju i kuju planove za iduću zadovoljno kažu da skupili toliko odjeće da mogu odjenuti jedno cijelo selo!”