Aktualno OG sada Ogulin

Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović posjetili su Ogulin i škole u Jasenku i Drežnici

Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović posjetili su  područne škole Jasenak i Drežnica, Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Dočekali su ih učenici zajedno sa ravnateljicom Anđelkom Salopek, učiteljem Milanom Kričkovićem, zamjenikom gradonačelnika Grada Ogulina Nevenom Ivoševićem, predsjednicima mjesnih odbora Jasenak i Drežnica Nenadom Vukadinovićem i Đorđom Tomićem, kao i osobljem škola.

Konzuli su izrazili zadovoljstvo vidjevši u kakvim uvjetima se odvija dodatna nastava po modelu C, učenje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, te su donirali pomoćne nastavne literature koja će učenicama omogućiti lakše učenje u daljnjem radu. Učenicama su također uručeni prigodni pokloni u vidu slatkiša.

U Ogulinu su održali sastanak sa predstavnicima srpskih institucija, zamjenikom gradonačelnika Nevenom Ivoševićem, predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Ogulina Rankom Višnićem i predsjednicom Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Pododbor Ogulin Dušankom Jančić Mendeš. Razgovarali su o aktualnoj problematici srpske zajednice na našem području, mogućim pomoćima i suradnji, a najviše zanimanja su iskazali za SKD Prosvjeta Pododbor Ogulin, gdje se razgovaralo o planu rada društva u budućem periodu i o povratu imovine društvu.

Gosti su društvu donirali knjige, poklon Službenog glasnika Republike Srbije, koje će povećati bogatu literarnu riznicu.

Generalni konzul Goran Petrović je najavio ponovni susret u proljeće 2021. godine sa još većim fundusom literature.