Aktualno OG sada Ogulin

Snimanje “Bajki za laku noć”

Nedavno smo pisali da je Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke pokrenuo projekt “Bajke za laku noć” u sklopu Programa poticanja razvoja publike u kulturi u 2020. godini pokrenutog na inicijativu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, koncem 2019. godine.

Cilj tog programa je poticanje projekata koji utječu na razvoj publike u kulturi, a usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa kojima će se podići razina aktivnog sudjelovanja u kulturi i umjetnosti za korisnike različitih potreba, dobi te socijalnih i ekonomskih iskustava.

Projekt “Bajke za laku noć” usmjeren je našoj najmlađoj publici, djeci. Projektom je predviđeno snimanje deset bajki objedinjenih pod nazivom “Bajke za laku noć” kojima će se moći pristupiti u Bazi bajki koja je dostupna u sklopu internetske stranice Ivanine kuće bajke. Jedan dio posla obavljen je ovih dana, uz pomoć zaposlenika Radio Ogulina.

Odabrane bajke izveli  su mladi glumci iz dramske skupine Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, koju vodi profesorica Martine Zorić, a  snimanje se vršilo u studiju Radio Ogulina. Radionice uoči snimanja, kao i cjelokupni aranžman snimljenog materijala, u stručnim su rukama Marija Kovača, poznatog hrvatskog glumca, redatelja i dramaturga.

Bilo je to za naše mlade glumce očekuje potpuno novo i zabavno iskustvo, ali i stjecanje posve novih znanja i vještina. Vjerujemo da će ovo biti dobar poticaj za njihov daljnji rad u kulturi našeg grada.