Aktualno OG sada Ogulin

Pojačane mjere nadzora u prometu povodom Martinja

Tijekom studenog i prosinca policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela.

Ujedno, povodom narodnog običaja krštenja mošta Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Tako će policijski službenici od sutra pa do 15. studenog poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu, s ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje. Posebno se to odnosi na one koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.
Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati kada je u dane proslave Martinja na području Policijske uprave karlovačke, zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sankcionirano 35 vozača. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,53 promila.