Zašto bi mediji lagali o koroni i tko su ljudi koji ne vjeruju liječnicima i znanstvenicima nego budalama na internetu?

Poziv na službeni mobitel KAportala u gluho doba noći i vikanje u slušalici: “Jeste li normalni, zašto pišete te laži i gluposti? Zašto lažete o trudnicama koje imaju koronu, ne lažite više, dosta jeeee?

Nepoznati muškarac fino se “istresao” na direktora KAportala zbog, kako on valjda misli, neprestanog laganja o koronavirusu, pandemiji, cjepivu, lockdownu i svemu onome što je svijet zadesilo.

U otprilike isto doba na Facebooku i komentar jednog čitatelja, ostavljen kod teksta o rodiljama u karlovačkoj bolnici koje su rodile zdrave bebe iako su zaražene koronom. Izvor za tekst je Željko Štajcer, voditelj Odjela ginekologije u bolnici, a tekst je očito nekog i iziritirao.

– Ostavite rodilje i njihove bebe na miru… dosta je bilo laži… završit ćete na sudu i to brže nego što su vaša očekivanja, stoji u komentaru na Facebooku.Prije nekoliko dana stigao je i telefonski poziv od jednog od poznatijih karlovačkih “teoretičara zavjere”. I tako, kaže nam on: “Znaš da imam i tetoviranog Billa Gatesa, onog tko želi čipirati ljude preko cjepiva za koronu i 5G mreže, pa bi mogao napisati nešto i to o tome ako ti je zanimljivo”. Ne hvala, kaže naš urednik, nemamo baš prostora da se bavimo teorijama zavjere već bi mjesto trebalo dati činjenicama, a na naklapanjima.

– To za Gatesa je dokazano, to valjda znaš i nemamo se šta bojati – neće korona nikoga tko ima Božju krv, ispalio je naš sugovornik.I tako iz dana u dan, mediji pišu “neistine i gluposti, pozivaju ljude da sami sebi oduzimaju osnovna ljudska prava”, a Stožeraši svih razina, liječnici i znanstvenici “lažu, obmanjuju, zatvaraju”. Građani pak moraju to sve slušati i pokoravati se, na ulicama hodamo s “brnjicama”, bojimo se nečega što je stvoreno u tajnom kineskom laboratoriju kako bi samo unijelo strah i uništilo gospodarstvo, jer je po svim “podacima” i “dokazima” bezopasnije od obične gripe. Jedna takva “obična gripa” je u periodu od 1918. – 1920. godine zarazila pola milijarde, a pobila između 50 i 100 milijuna ljudi. To naravno, one koji razmišljaju kako smo sad opisali, naravno ne zanima jer je za njih i to – laž.

Svima nama zdrav razum, ali i elementarno obrazovanje nalaže da informacije kojima smo svakodnevno bombardirani sa svih strana ne uzimamo baš “zdravo za gotovo”, nego da znamo raspoznati koji je izvor vjerodostojan, kao i da nisu bitni samo gola informacija i mišljenje, nego i tko ih i s kojim kredibilitetom iznosi u javnosti. Nažalost, mnogi to nisu sposobni razlučiti pa će i ova borba biti teža, puno teža nego što bi trebala biti. (KAportal)

Facebook Comments