Aktualno Županija

Zašto bi mediji lagali o koroni i tko su ljudi koji ne vjeruju liječnicima i znanstvenicima nego budalama na internetu?

Istina truth

Poziv na službeni mobitel KAportala u gluho doba noći i vikanje u slušalici: “Jeste li normalni, zašto pišete te laži i gluposti? Zašto lažete o trudnicama koje imaju koronu, ne lažite više, dosta jeeee?

Nepoznati muškarac fino se “istresao” na direktora KAportala zbog, kako on valjda misli, neprestanog laganja o koronavirusu, pandemiji, cjepivu, lockdownu i svemu onome što je svijet zadesilo.

U otprilike isto doba na Facebooku i komentar jednog čitatelja, ostavljen kod teksta o rodiljama u karlovačkoj bolnici koje su rodile zdrave bebe iako su zaražene koronom. Izvor za tekst je Željko Štajcer, voditelj Odjela ginekologije u bolnici, a tekst je očito nekog i iziritirao.

– Ostavite rodilje i njihove bebe na miru… dosta je bilo laži… završit ćete na sudu i to brže nego što su vaša očekivanja, stoji u komentaru na Facebooku.Prije nekoliko dana stigao je i telefonski poziv od jednog od poznatijih karlovačkih “teoretičara zavjere”. I tako, kaže nam on: “Znaš da imam i tetoviranog Billa Gatesa, onog tko želi čipirati ljude preko cjepiva za koronu i 5G mreže, pa bi mogao napisati nešto i to o tome ako ti je zanimljivo”. Ne hvala, kaže naš urednik, nemamo baš prostora da se bavimo teorijama zavjere već bi mjesto trebalo dati činjenicama, a na naklapanjima.

– To za Gatesa je dokazano, to valjda znaš i nemamo se šta bojati – neće korona nikoga tko ima Božju krv, ispalio je naš sugovornik.I tako iz dana u dan, mediji pišu “neistine i gluposti, pozivaju ljude da sami sebi oduzimaju osnovna ljudska prava”, a Stožeraši svih razina, liječnici i znanstvenici “lažu, obmanjuju, zatvaraju”. Građani pak moraju to sve slušati i pokoravati se, na ulicama hodamo s “brnjicama”, bojimo se nečega što je stvoreno u tajnom kineskom laboratoriju kako bi samo unijelo strah i uništilo gospodarstvo, jer je po svim “podacima” i “dokazima” bezopasnije od obične gripe. Jedna takva “obična gripa” je u periodu od 1918. – 1920. godine zarazila pola milijarde, a pobila između 50 i 100 milijuna ljudi. To naravno, one koji razmišljaju kako smo sad opisali, naravno ne zanima jer je za njih i to – laž.

Svima nama zdrav razum, ali i elementarno obrazovanje nalaže da informacije kojima smo svakodnevno bombardirani sa svih strana ne uzimamo baš “zdravo za gotovo”, nego da znamo raspoznati koji je izvor vjerodostojan, kao i da nisu bitni samo gola informacija i mišljenje, nego i tko ih i s kojim kredibilitetom iznosi u javnosti. Nažalost, mnogi to nisu sposobni razlučiti pa će i ova borba biti teža, puno teža nego što bi trebala biti. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal