Aktualno Županija

25 godina nakon rata u Slunju i dalje ima puno zgrada oštećenih u ratu, gradonačelnik Katić: Vodimo razgovore sa Središnjim uredom, pomaka za sada nema

Obnova zgrada oštećenih u Domovinskom ratu aktualna je tema u gradu Slunju i 25 godina od rata.

Naime, na aktualcu sjednice gradskog vijeća, gradski vijećnik Goran Glavurtić (Živi zid) pokrenuo je to pitanje osvrnuvši se na izvješće o radu gradonačelnika, u kojem gradonačelnik Jure Katić (HDZ) ističe kako u proteklom šestomjesečnom razdoblju održan je još jedan u nizu sastanaka s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno stradavanje po pitanju obnove oštećenih zgrada. Kako ističe gradonačelnik Katić na slunjskom području postoji 26 zgrada oštećenih u ratu, od toga devet u dosta lošem stanju.

– Već gotovo šest godina aktivno vodimo razgovore sa Središnjim uredom vezano za obnovu oštećenih zgrada. Vjerujem da dogovor o obnovi ide u dobrom pravcu, no kada će zaista i doći do obnove, ne znam. Postoje indicije da bi Vlada trebala osigurati sredstva za obnovu oštećenih zgrada, među kojima bi trebale biti i tri zgrade sa slunjskog područja koje su u jako lošem stanju, kazao je gradonačelnik Katić. No, da li će to toga i doći, gradonačelnik Katić slikovito je pojasnio da dok se skela na zgradi ne postavi i ne počne se raditi od toga nema ništa. Pritom se postavilo i pitanje da li postoji mogućnost da se obnova progura kroz intervencijski plan, na što je gradonačelnik Katić kazao da ne, obnova oštećenih zgrada ide preko Središnjeg državnog ureda.(KAportal)