Aktualno Županija

25 godina nakon rata u Slunju i dalje ima puno zgrada oštećenih u ratu, gradonačelnik Katić: Vodimo razgovore sa Središnjim uredom, pomaka za sada nema

slunj

Obnova zgrada oštećenih u Domovinskom ratu aktualna je tema u gradu Slunju i 25 godina od rata.

Naime, na aktualcu sjednice gradskog vijeća, gradski vijećnik Goran Glavurtić (Živi zid) pokrenuo je to pitanje osvrnuvši se na izvješće o radu gradonačelnika, u kojem gradonačelnik Jure Katić (HDZ) ističe kako u proteklom šestomjesečnom razdoblju održan je još jedan u nizu sastanaka s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno stradavanje po pitanju obnove oštećenih zgrada. Kako ističe gradonačelnik Katić na slunjskom području postoji 26 zgrada oštećenih u ratu, od toga devet u dosta lošem stanju.

– Već gotovo šest godina aktivno vodimo razgovore sa Središnjim uredom vezano za obnovu oštećenih zgrada. Vjerujem da dogovor o obnovi ide u dobrom pravcu, no kada će zaista i doći do obnove, ne znam. Postoje indicije da bi Vlada trebala osigurati sredstva za obnovu oštećenih zgrada, među kojima bi trebale biti i tri zgrade sa slunjskog područja koje su u jako lošem stanju, kazao je gradonačelnik Katić. No, da li će to toga i doći, gradonačelnik Katić slikovito je pojasnio da dok se skela na zgradi ne postavi i ne počne se raditi od toga nema ništa. Pritom se postavilo i pitanje da li postoji mogućnost da se obnova progura kroz intervencijski plan, na što je gradonačelnik Katić kazao da ne, obnova oštećenih zgrada ide preko Središnjeg državnog ureda.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. I to, naravno, bez javnog natječaja

OgPortal

Širenje kanalizacijske mreže u gradu Ozlju, u tijeku završni radovi na izgradnji kolektora u naselju Lukšići Ozaljski

OgPortal

Asfalt u Ponikvama

OgPortal

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

OgPortal

HDZ-ova većina odbila zahtjev zastupnica o procesuiranju seksualnog uznemiravanja, oporba oštro reagirala

OgPortal