Aktualno OG sada Ogulin

“Aktualni sat” danas nešto kraći

Današnjoj sjednici Gradskog vijeća nazočilo je 15, od ukupno 17 vijećnika. U skladu sa epidemiološkim mjerama, svi su vijećnici bili na dovoljnoj udaljenosti, s maskama. Aktualni sat potrajao je pedesetak minuta.

Filip Šehović (SDP) zanimao se kad će proraditi grijanje u Dvorani Ivica Cindrić Piva, te kad kreće sanacija odlagališta otpada na Sodolu. Gradonačelnik Domitrović odgovorio je da nisu točne izjave ravnateljice Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Anđelke  Salopek da se grad nije želio priključiti na novu kotlovnicu, već je istina da to jednostavno nije bilo moguće, jer se radi o projektu kojeg financira EU i vjeruje da će do kraja godine proraditi grijanje na plin. U Sodol će se uložiti 13 milijuna kuna, a u ponedjeljak je, nakon dužeg vremena, od Fonda za zaštitu okoliša  konačno dobiveno zeleno svjetlo za javno nadmetanje i početak prve faze sanacije.

Miodrag Matijašić (SDP) pitao je hoće li se i na koji način organizirati Advent. Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji, ali je sigurno da će to biti u puno manjem obimu nego do sada.

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima raspisat će se kroz nekoliko dana, odgovorio je gradonačelnik vijećniku Nikoli Požegi (SDP), a Milan Sabljak (HDZ) pitao je zašto mu nisu dostavljeni odgovori na već postavljena pitanja – o budućnosti Bjelolasice i prostora nekadašnjeg restorana na Sabljacima. Zanimalo ga je i u kojoj su fazi projekti u Poduzetničkoj zoni.

Hrvoje Magdić (HDZ) zatražio je pojašnjenje o semaforizaciji raskrižja kod Hačka i smatra da treba prije riješiti problem na Lomošćanskoj cesti, prema Škrilama, odnosno kod Majke Božje. Treba pristupiti dugoročnom rješenju,  smatra gradonačelnik Domitrović, te je najavio traženje tehničkog rješenja i za spomenuto raskrižje.

Momir Jakšić (SDP)zanimao se ima li pomaka kod nekontroliranog izlijevanja rasola, a u odgovoru smo doznali da je obavljeno  dubinsko snimanje i da je nekoliko subjekata neovlašteno spojeno na kanalizaciju.

Ljiljana Gračanin (SDP) osvrnula se na kolegij župana u Ogulinu, te upitala što ako se dogodi proboj virusa u ogulinske domove za stare i nemoćne, postoji li u ogulinskoj bolnici  kapaciteti za zbrinjavanje tih ljudi, ali i onih koji nemaju obitelji?

Gradonačelnik Domitrović rekao je da je suradnja sa županijom konačno postala bolja, dolaskom nove županice. U bolnici se, prema njegovim informacijama,  priprema još jedan dodatni odjel za zaražene bolesnike, ali grad nema utjecaja na njihove odluke i poslovanje, jer je bolnica u vlasništvu županije.

Jurica Pribanić (SDP) govorio je o projektu zamjene javne rasvjete i gradnji stanova na Poredicama.

“Projekt postavljanja led rasvjete je pri samom kraju, vrijedan je 11,5 milijuna kuna. Prvi računi već su stigli, ušteda je oko 70 posto. Neki nedostaci su uočeni i rješavaju se. Stanovi bi se trebali  graditi, njih 40-ak, priprema se dokumentacija i sve ide po planu”-rekao je Domitrović.

Neven Vujnović (SDSS) osvrnuo se na predstojeću zimsku sezonu  i rad zimske  službe i tu, odgovorio je gradonačelnik,  ne bi trebalo biti problema.

Zlatko Mrvoš (SDP) zanimao se za uređenje nerazvrstanih cesta i izrazio nezadovoljstvo radom Županijske uprave za ceste. Gradonačelnik je naglasio da “Arkada” brzo i kvalitetno izvršava dogovorene poslove, za razliku od bivšeg izvođača. Očito je, zaključili su, da gradske službe  svoje obveze po tom pitanju odrađuju bolje od onih  županijskih.

Zanimljivo, danas je petak 13-ti, pa stoga i mi donosimo 13 fotografija:)