Aktualno Županija

Pronašli serijske kradljivce

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke nad dvojicom muškaraca (54, 64) proveli su kriminalističko istraživanje vezano za kaznena djela teških krađa, krađa i računalnih prijevara. Opsežno kriminalističko istraživanje provedeno je u koordinaciji i suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije i više policijskih uprava i to zagrebačkom, sisačko-moslavačkom, primorsko-goranskom, ličko-senjskom i koprivničko-križevačkom.

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su u razdoblju od 24. prosinca 2019. do 18. rujna 2020., što zajedno, a što samostalno na području karlovačke, zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske, ličko-senjske i koprivničko-križevačke policijske uprave u 19 navrata, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari i stjecanja protupravne imovinske koristi provaljivali u zaključana vozila, te ulazili i u nezaključana vozila koja su se nalazila parkirana blizini mjesnih kupališta i groblja, a iz kojih su otuđivali torbice s dokumentima, novcem, mobitelima i bankovnim karticama, a potom i otuđenim bankovnim karticama u više navrata na nekoliko bankomata na području karlovačke županije podigli više tisuća kuna. Na području Policijske uprave karlovačke kaznena djela počinjena su u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju i Vojniću. Ujedno, 64-godišnjaka se sumnjiči da je nepoznatoj osobi pomagao u izvršenju kaznenog djela krađe iz vozila koja je počinjena na području Karlovca.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima je 79.000 kuna.

Zbog sumnje da su 54-godišnjak i 64-godišnjak počinili kaznena djela teških krađa, krađa i računalnih prijevara, a 64-godišnjak i kazneno djelo krađe u pomaganju, oni su predani pritvorskom nadzorniku te će uz posebno izvješće biti dovedeni u Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu.